FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

May 16, 2012

Oh My English..... dush!

Hye guys........

Assalamualaikum wbt...

Are you getting on fine today? Ehem, btol ke?

Oh, my english.

Anyway, sebenarnyakan, kita terasa amat bagus n sedikit berlagak bila dah boleh speak in english even tak seberapa sangatlah bagusnya. Sehinggakan bila dah boleh ckp sket english terus accent korang bertukar jd style mat salleh. Btol tak? Hah, btol kan. Sila angguk berkali².

Owh. plssssssssssss, so annoying, don't you? Huh!.

Sebenarnya, shhhhhhhhhh, sebenarnya, saya pun banyak sgt buat silap. Serious, sangat banyak. Haha. Malew tau. Sehinggakan lepas tercakap tu, bleh terfikir sendiri, eh mcm tak betol jek, mcm weird je ayat aku buat td.

Terus tanya pakar n google segala n sah i am wrong or mistake or guilty or what? Herm...

Pe saya telah lakukan including di sekeliling saya dan mungkin ANDA juga PERNAH buat silap in english adalah :-
 • Dek kerana bidang keje saya berkaitan IT, so everyday akan berhadapan dengan segala mak nenek berkenaan aset komputer termasuk penyediaan laptop untuk pembentangan, sewaan dewan dan segala yang berkaitan. Secara tidak langsung, bibir mungilku ini termasuk my office mate akan memperkatakan istilah yang sama sebagaimana video di bawah ini.
 • Kedua, time keputusan atau kekeringan duit ketika time bersekolah dulu sehingga ditegur my mom yang seorang Teacher. Lebih kurang sama je pe yang terjadi di bawah.
 • Ketigakan, yang ni saya bebetol kepelikan pada mulanya. Saya kekadang banyak juga adjust n guna perisian adobe photoshop. So, saya boleh terpelik bila nmpk satu icon ni yang saya circle kan tu.
 • That icon we call ' clone stamp tool ' kan? Atau lebih jelas lagi, sila refer rajah di bawah. From left, u can count until five.


 • Boleh tengah adjust picca utk di upload dalam portal jabatan boleh plak saya dok membebel sensorang, kenapalah menda alah ni disebut stamp? bukan chop ke? C.H.O.P = chop!. Sehinggalah, terbitlah program Oh My English ini. • And at last, saya pun... " owwwwwwwwwwwwww, totally i am wrong. Malunye. Ramaikan yang mcm tuh. Ecece, taknak tu salah sensorang. Hahha.

Lain-lain ayat yang tak masuk akal pernah saya alami adalah :
 • confusing with send n submit
 • not like that lah
 • why u like that hah,
 • don't play² with me hah,
 • that's mean?
 • pernah saya terbaca 1 comment kat FB " thanks you?"
 • between view n watching n see?
 • why u don't know?
Which one is right, entahlah. haha.


Btw, jom bersama kita BERJANJI untuk LET'S SPEAK ENGLISH BETTER. JOM!
 • Sila ke laman Oh My English at here www.ohmyenglish.com.my
 • Then akan terpapar page Oh My English
 • Pastu, sila klik icon KLIK UNTUK BERJANJI. Boleh juga Klik Untuk PETA di sebelah kiri rajah di bawah.
 
 • Saya sampai sudah still takleh nak BERJANJI lagi coz network problem. Ahah. But i have already done LIKE Oh My English FB page.
 • Anda juga boleh tonton klip video selebriti mengenai Oh My English. I love tonton yg Natalie Hitz.Fm, Dina Era.fm, Ray Era.fm, Abby Fana Sinar.fm and Suzana THR.
klik icon ini utk tonton. Then choose which one u want to watch as a below.


Till then, dahhhhhhhhhhh. LET'S SPEAK ENGLISH BETTER!!!. ehe. Btolkan saya, ingatkan saya if i do a mistake.


Di kesempatan saya nak ucapkan Happy Teacher's Day to semua guru, lecturer especially to my mom Puan Siti n my beloved hubby. Sesungguhnya guru pembina bangsa negara berjaya. Yeah!

copy paste from Suria.fm. hehe.

Yang benar, benar dan benar-benar, benar... 
♥♥♥ T.E.F.i.N ♥♥♥

No comments:

Post a Comment

Thanks buddy and anonymous also...

Makluman Kepada DISTURBER yang gemar ANNOYING.

Penafian @ Pemberitahuan...

Makluman kepada semua

PEMBACA SETIA saya (kalau adalah. Hehe) n also my SILENT READER (yelah dah xboleh nak ganggu i guna anonymous kat commentkan, so terpaksalah DECIDE jd silent reader jek, huhu... so good luck too lah yer. Selagi rase panjang umur nak mengganggu hidup orang. OBSERVElah selagi MAMPU n jgn sampai bahankan saya. So, sure x takutkan jika diri anda xsempat pohon MAAF) n also yang menganggap diri kerdil saya ni sebagai MUSUH kepada diri anda sendiri, yang bahawasanya…

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan – nad Blog ini tidak boleh ditiru mahupun diplagiat, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Tuan Empunyer Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan - nad.

Juga dimaklumkan dan diperingatkan sekali lagi bahawa apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi seperti mencanang perkara yang tidak baik, buruk, memalukan, mengaibkan berkenaan perihal diri saya juga seluruh keluarga kaum kerabat saya di blog kepunyaan anda (termasuk laman sosial yang lain), sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik (media elektronik) termasuk di media massa, adalah melakukan suatu kesalahan, TINDAKAN BOLEH DIAMBIL mengikut akta

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. If terasa DIVA n BERKUASA sgt nak menganggu n mencuba sesuatu yang membuatkan saya tak akan sesekali menimbangtara untuk mengambil TINDAKAN terhadap anda, dipersilakan. If you are PLAYING FOR KEEPS, so, pleased. I will do a same thing. So, good luck!

Sesungguhnya, setiap gerak geri buruk anda yang cuba bersikap

PENGGANGGU boleh dikesan secara terus. Harap Maklum n beware.

\('c*)v :: Peace no war n

u ollsss.

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...