FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Jun 4, 2009

Sebab² bumbung stadium runtuh

Bengang! Argh!!!@# malunya bumbung stadium kita runtuh..



Mcm2 org kata. simen campur sagun dan kropok leko, tapi smlm satellite NASA bila di rujuk mndapati sbb2 runtuhun ni brlaku awal pagi kerana .. sila lihat bwh








Inilah bahana raksaksa rumoh kuning..

Jun 3, 2009

Stadium Roof Collapse

Malu ke? Surprise? or watever...

Kelmarin, tgh dok update website jabatan, masuk sorg staff dlm bilik aku. Bgtau yg stadium runtuh. its that true? main² je ni. Aku biarkan. Tapi that isu makin hangat. So, hubby aku contact aku menyatakan benda yang sama. Ermmm...bagi aku, aku tak terkejut sgt coz aku rasa memang peristiwa ini bakal terjadi tp aku tak targetlah sampai teruk tahap nih.

Pagi tadi aku terpanggil nak call channel radio neh. Aku takleh komen lebih² coz aku kena jaga reputasi aku... Itupun sebab otw nak g keje aku n hubby try singgah sekejap coz semalam tak sempat. Dah maghrib... So slamat menonton...

video

Jun 2, 2009

Rutin Harian dah Berubah



Alhamdulillah. Sejak bergelar mama nih, serta-merta rutin hidup aku berubah. Jam 5.30am aku dah bangun. Paling awal 4.30am. Itupun aku tido² ayam jek. Yelah risau Qisya kena gigit nyamuk or si semut kelam kabut mencari sarang especially si semut hitam tuh. Hayo...pening aku. So... pe aku buat seawal tu ialah...

5.30am
- wake up
- masuk dapo
- msk air utk lap Qisya
- wat bfast utk Papa Qisya (dlm waktu ni aku psg telinga kot Qisya nak susu)
- siapkan bekalan air msk n jus utk aku n Papa Qisya
- then g menyusu Qisya
- pastu mandi or lap je Qisya (lap coz nak elak paru² baby skt)
- Papa Qisya g mandi n solat dulu

6.30am
- aku plak bersiap

7.15am
- go to work
- send Qisya kat babysitter umi som nearby my office

7.45am
- smpi opis

1.15pm
- walking or tumpang kak ton (officemate)g jumpa Qisya for breastfeeding

2.00pm
- masuk opis back

5.15pm
- hbs keje
- walking or tumpang kak ton (officemate) to pick up Qisya
- tggu Papa Qisya dtg amik kitorg
- on the way to, singgah mana² paso beli sayo or watever tekak terasa nak mkn.

6.30pm
- sampai umah terus letak Qisya kat tilam (mujur umi som dah siap mandikan)
- bersihkan rumah like menyapu or something
- sementara Papa Qisya dokong Qisya
- bersiap nak memasak
- kalau Qisya merengek nak susu, aku kasik dulu then baru cook
- sambil msk sambil basuh kain (alhamdulillah Papa Qisya tlg sidai, angkt kain. tq papa...mwahhh)

7.30pm
- siap msk, aku mandi n solat semer
- siapkan dinner for Papa Qisya n temankan
- then rehat smbil menyusu

9.00pm
- solat isyak
- iron baju mana yg xsempat (selalunya dah siap iron utk seminggu. senang)
- kalau xpenat sgt, lipat kain smbl tgk tv

10.30pm
- siapkan beg n brg yang nak dibawak utk esok. kemaskan semua utk jimat time
- siap² utk tido n begitulah seterusnya hari demi hari ;).
- i'm happy to be a mama

" selamat menjadi ibu kepada mereka yang bakal bergelar ibu "

Jun 1, 2009

Love Story...enjoy this song...

We were both young when I first saw you
I close my eyes
And the flashback starts
I'm standing there
On a balcony of summer air

See the lights,
See the party the ball gowns
I see you make your way through the crowd
You say hello
Little did I know

That you were romeo you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a Love Story baby just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quite cause we're dead if they knew
So close your eyes
Escape this down for a little while
Cause you were romeo I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from juliet
But you were everything to me
And I was begging you please don't go and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

Romeo save me, then try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real,
Don't be afraid
We'll Make it out of this mess
It's a love story baby just say yes, oh,

I got tired of waiting
Wondering if you would ever coming around
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts to town I said

Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head, I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring

And said

Marry me juliet you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talk to your dad go pick out a white dress
It's a love story baby just say yes

Oh, oh, oh

Oh, oh, oh, oh

Cause we were both young when I first saw you

Hepi Anniversary - June 2nd, 2007



Alhamdulillah...esok genap 2 tahun pernikahan aku dan suamiku. Hope berkekalan sehingga akhir hayat dan semoga sentiasa di bawah lindungan-Nya...Amiinnn...

Ya Allah terima kasih di atas kurniaan mu...Aisya Qistina. Semoga Aisya Qistina menjadi insan solehah, bijak pandai dalam membezakan buruk dan baik, tahu menghormati insan yang lebih tua dan mengasihi yang lebih muda. Jauhkanlah berprasangka, berprejudis dan bersifat paranoid terhadap insan lain mahupun diri sendiri dan semoga senantiasa berada di bawah lindungan Allah Yang Maha Esa... Mohon dijauhi perkara yang tidak diingini berlaku ke atas amanahMu... yakni Aisya Qistina binti Azwa... Robbana atina fiddunia hasanah, wa fil akhiroti hasanah waqina azaban nar... Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim...Amiinnn Ya Rabbal Alamin...

Susu Ibu dan Kandungan Susu Formula


Bayi terutamanya yang baru lahir memerlukan jumlah tenaga, protin, karbohidrat, lemak, elektrolit, mineral dan vitamin yang khusus. Ini dibekalkan dalam kadar yang tepat dan seimbang oleh susu ibu, dengan tambahan antibodi yang penting untuk bayi melawan jangkitan sepanjang bulan-bulan awal kehidupannya. Susu ibu dicipta khusus untuk bayi, manakala penyusuan selain daripada ini mengandungi kurang bahan-bahan yang terdapat dalam susu ibu. Daripada 200 elemen yang dikenalpasti dalam susu manusia yang kompleks ini, hanya 30 sahaja yang dapat dihasilkan di dalam susu formula.

Makluman Kepada DISTURBER yang gemar ANNOYING.

Penafian @ Pemberitahuan...

Makluman kepada semua

PEMBACA SETIA saya (kalau adalah. Hehe) n also my SILENT READER (yelah dah xboleh nak ganggu i guna anonymous kat commentkan, so terpaksalah DECIDE jd silent reader jek, huhu... so good luck too lah yer. Selagi rase panjang umur nak mengganggu hidup orang. OBSERVElah selagi MAMPU n jgn sampai bahankan saya. So, sure x takutkan jika diri anda xsempat pohon MAAF) n also yang menganggap diri kerdil saya ni sebagai MUSUH kepada diri anda sendiri, yang bahawasanya…

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan – nad Blog ini tidak boleh ditiru mahupun diplagiat, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Tuan Empunyer Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan - nad.

Juga dimaklumkan dan diperingatkan sekali lagi bahawa apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi seperti mencanang perkara yang tidak baik, buruk, memalukan, mengaibkan berkenaan perihal diri saya juga seluruh keluarga kaum kerabat saya di blog kepunyaan anda (termasuk laman sosial yang lain), sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik (media elektronik) termasuk di media massa, adalah melakukan suatu kesalahan, TINDAKAN BOLEH DIAMBIL mengikut akta

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. If terasa DIVA n BERKUASA sgt nak menganggu n mencuba sesuatu yang membuatkan saya tak akan sesekali menimbangtara untuk mengambil TINDAKAN terhadap anda, dipersilakan. If you are PLAYING FOR KEEPS, so, pleased. I will do a same thing. So, good luck!

Sesungguhnya, setiap gerak geri buruk anda yang cuba bersikap

PENGGANGGU boleh dikesan secara terus. Harap Maklum n beware.

\('c*)v :: Peace no war n

u ollsss.

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...