FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Feb 19, 2013

Keletah Aisya Tika Weekend

As salam...

Hollah...

Hye, baru menyempat update pasal cuti 4 hari berturut² tanpe berholiday ke mana² pun. Hanya di rumah dan bersama family. Sama juga tika hujung minggu menjelma. Manfaatkan masa yang berkualiti itu di istana sendiri bersama keluarga ter♥. Hehe.

Happy sangat my daughter coz bila cikgunya bagitau sekolah akan cuti. Kepala dok ligat nak plan ke mana². Hehe.

Oleh itu, biarkan saje hanya gambar berbicara (ala-ala program Primadona gitewww)...

Ni time jenjalan kat KL Lumpo, katanya...

@ Sogo. Soppink time. Papanya sebok mencari bajunye, semek ni sebok menerai kasut. Kasut sebayanya takpelah ni size i. Ade brader tu tersengih ajek. Hehe. Biasalah genetik perempuan.


 
Sempat posing before balik. Sukelah tu baju baru. Haha, kesian anak mama ye, bukan selalu dpt baju baru kan. Hehe, sama² blajo hidup susah nak mencari duit ek.
 

 Kalau tak kemana pun, dari si kecik ni dok mengomel nak ke situ sini, terus heret ke playground sedia ada kat mall musuh nobita. Main puas².


 Time kalau tak silap tika cuti Chinese New Year. Jom sihatkan badan. Rasullullah saw pun suke. Laju my daughter jogging. Malam tu dah mengadu penat. Ko mampu jogging pakai wedges? Hehe. Nnt kita cari sport shoes ek sayang. 

Tu bunga daun semalu. Pokok payung Aisya gelarkan. Macam².


 Makan time. Kalau dah lapo, semangkuk noodle habis. Lagilah kalau berkicap. Picca atas sekali tart telur peberet her. Lagi satu, Aisya ni pantang tengok durian. Kalau ke sapalama (pasar malam), belon ke, hello kitty ke, belon yang berbubble tu ke, tolak tepi dah. Asalkan dapat durian n rambutan dah tak menyabor mintak nak balik umah. Nak melahap durian.


 Dari arah jam, sempat posing kat nursery Sungai Buloh. Then, tak sanggup biarkan tok wannye exercise sorang². Siap berpimpin tuh. Hehe. Kekalkan eak sayang. Last but nop least, mamanya yang terlebih over n over. Huish.

 
Ni tika my cousin selamat bertunang. Tahniah Syawal dan pasangan. Tak sabor nak mkn nasi minyak. Hehe. Uolsss nak tau, time ni, Aisya tengah lena atas bahu papanye. Boleh dalam mamai tu mintak nak masuk tengok pelamin. Habis sepinggan penuh nasi minyak yang sgt best ever itu dilantaknya, tangan saya di tarik utk masuk ke dalam rumah pihak perempuan. Saya yang segan try mintak izin. So, itulah pose nya, haih. Sabor aje.

Her mom n her auntie, Cik AinSaat ini sedang menghadiri majlis pengebumian teman sepejabat. Aisya kepenatan. Baringkannye kat seat belakang kereta.


Huh, hilang tensi n mood yang sudah ke laut jap. Well, i'm just take a mood back to settle down the next task. . Wallah...p/s: Di kesempatan ini sama-sama kita hadiahkan Al-fatihah n semoga arwah teman sepejabat saya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Aminnn.Yang benar, benar dan benar-benar, benar... 
♥♥♥ T.E.F.i.N ♥♥♥

Makluman Kepada DISTURBER yang gemar ANNOYING.

Penafian @ Pemberitahuan...

Makluman kepada semua

PEMBACA SETIA saya (kalau adalah. Hehe) n also my SILENT READER (yelah dah xboleh nak ganggu i guna anonymous kat commentkan, so terpaksalah DECIDE jd silent reader jek, huhu... so good luck too lah yer. Selagi rase panjang umur nak mengganggu hidup orang. OBSERVElah selagi MAMPU n jgn sampai bahankan saya. So, sure x takutkan jika diri anda xsempat pohon MAAF) n also yang menganggap diri kerdil saya ni sebagai MUSUH kepada diri anda sendiri, yang bahawasanya…

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan – nad Blog ini tidak boleh ditiru mahupun diplagiat, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Tuan Empunyer Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan - nad.

Juga dimaklumkan dan diperingatkan sekali lagi bahawa apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi seperti mencanang perkara yang tidak baik, buruk, memalukan, mengaibkan berkenaan perihal diri saya juga seluruh keluarga kaum kerabat saya di blog kepunyaan anda (termasuk laman sosial yang lain), sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik (media elektronik) termasuk di media massa, adalah melakukan suatu kesalahan, TINDAKAN BOLEH DIAMBIL mengikut akta

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. If terasa DIVA n BERKUASA sgt nak menganggu n mencuba sesuatu yang membuatkan saya tak akan sesekali menimbangtara untuk mengambil TINDAKAN terhadap anda, dipersilakan. If you are PLAYING FOR KEEPS, so, pleased. I will do a same thing. So, good luck!

Sesungguhnya, setiap gerak geri buruk anda yang cuba bersikap

PENGGANGGU boleh dikesan secara terus. Harap Maklum n beware.

\('c*)v :: Peace no war n

u ollsss.

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...