FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Mar 21, 2012

Ko ingat ko JANTAN, aku TAKUT?

As salam,

Wah, tajuk mcm akulah wanita hebat. Wanita kental. Wanita tak makan dek saman (ini wanita yang tiada perasaan, dia jek yg betol tapi ZERO!)

Well, pagi tadi al-kisahnya selepas menjemput adik perempuan gue untuk sekali ke tempat keje. Tapi opis berlainan wokeh.

Dr rumah parents we all, saya drive slowly. Dahlah lewat neh. Tiba simpang dua, saya belok kiri. Belok jek ternampak n terdapat jantan. Yes, JANTAN. Haha.

Dasar jantan tak guna. Mementang semua POWER kat ko, ko ingat ko hebat? Pantang nmpk org perempuan drive, mulalah nak berlagak akulah bakal pengganti Michael Schumacher huh, DASAR!


So, nak detail, sila refer rajah di bawah.so, nmpk tak JANTAN yang dibulatkan ITU? NAMPAK? haha. Yeeeeeee. Ayam jantan mak nak royat beri kabor. Bukan laki aku. Apehal kan.

Aku dah nak cepat nih leh ko wat roasterwalk depan haku? Apa kes der. Bila aku sogok keta, barulah terkedek² dengan ekor ala² vontot ayam tonggek. Huh, sambil² libas rambutku yang ala Leesa Surirumah nieh.

Herm, macam².

Kekadang bila nak cepat, time tulah jem, time tulah buldozer nak bercatwalk, time tulah lori beratur panjang.

Owww, nak salahkan org plak lewat yer. Dah time tu diorang bekerja termasuk super roaster tuh.

Tapikan, ade satu myvi ni tau. Saya selalu perasan. Selalu jugaklah dia lewat. 1st time terserempak, adik lelaki saya membebel (time tu g skali ngan mamat nih), sebok jek dia tengok via cermin sisi.

" Long, ce tengok minah kat belakang, lewat lah tuh, siap bermakeup bagai ". Saya pun silau. Hehe. Normallah tuh.

Kali kedua, keta yg sama tp saya lupa nak hafal plat no. Driver berhemah lain setia beratur, tetiba jek, entah datang dr mana, pecut ya amat, zup zap, zup zap. Pergh, kalah mat rempit. Ko nak zup zap itu ko punya pasal. Tp b4 zupzap tuh, ade nmpk tak keta dr arah bertentangan datang? Kalau nak merasa makan free layanan bolayan kat spital, sila sesorang. Jgn melibatkan insan berhemah ini. Berhemah ker? haha.

3rd time, jalan ade 3 lane termasuk 1 lane utk U-turn. Eh, eh, tetiba jek leh parking elok kat area U-turn tuh sebelah saya tp moncong dia nye myvi ke depan sket. kenapa ke depan sket? Niat dan hajatnya hanya satu, mau memotong barisan kereta yang mengikut turn ini. Agaknya time sekolah sure dia selalu potong barisan kan kecuali time nurse datang nak check gigi or untik rubella. Apatah lagi BCG. haha. Nop BCB, GCB, ABC juga seangkatan dengannyalah. Juga Myvi yang sama, warna sama tp i lupa nak catit plat no lah babe. Membahayakan penunggang motor tau. Ikutkan aku mau je halang. Tapi saya kan berhemah. Hah-hah. Berhemah karat. Bila desperate ko lebih kurang sama jek. Hah-hah. Ok! Saya insap.

Herm... tak dapat cheq nak nolong eah...

Takut.

So, mek nad, Drive carefully.


Yang benar, benar dan benar-benar, benar...
♥♥♥ T.E.F.i.N ♥♥♥

Makluman Kepada DISTURBER yang gemar ANNOYING.

Penafian @ Pemberitahuan...

Makluman kepada semua

PEMBACA SETIA saya (kalau adalah. Hehe) n also my SILENT READER (yelah dah xboleh nak ganggu i guna anonymous kat commentkan, so terpaksalah DECIDE jd silent reader jek, huhu... so good luck too lah yer. Selagi rase panjang umur nak mengganggu hidup orang. OBSERVElah selagi MAMPU n jgn sampai bahankan saya. So, sure x takutkan jika diri anda xsempat pohon MAAF) n also yang menganggap diri kerdil saya ni sebagai MUSUH kepada diri anda sendiri, yang bahawasanya…

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan – nad Blog ini tidak boleh ditiru mahupun diplagiat, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Tuan Empunyer Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan - nad.

Juga dimaklumkan dan diperingatkan sekali lagi bahawa apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi seperti mencanang perkara yang tidak baik, buruk, memalukan, mengaibkan berkenaan perihal diri saya juga seluruh keluarga kaum kerabat saya di blog kepunyaan anda (termasuk laman sosial yang lain), sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik (media elektronik) termasuk di media massa, adalah melakukan suatu kesalahan, TINDAKAN BOLEH DIAMBIL mengikut akta

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. If terasa DIVA n BERKUASA sgt nak menganggu n mencuba sesuatu yang membuatkan saya tak akan sesekali menimbangtara untuk mengambil TINDAKAN terhadap anda, dipersilakan. If you are PLAYING FOR KEEPS, so, pleased. I will do a same thing. So, good luck!

Sesungguhnya, setiap gerak geri buruk anda yang cuba bersikap

PENGGANGGU boleh dikesan secara terus. Harap Maklum n beware.

\('c*)v :: Peace no war n

u ollsss.

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...