FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Nov 11, 2007

Preparation for 'org baru'

Herm...salam...
Smlm, tanpa dirancang, aku n my beloved hubby ronda Giant @ Tganu. Dia ajak aku tgk brg our beloved becoming 1st beby... G kat Anakku... then g kat World of Cartoon... ader offer lah... kami pun terus bedal pe yg patot but not to many lah just sket². Dia begitu teruja. Aku lak sering remind him jgn terlebih beli takut gak kan. Coz usia kandungan aku baru nak mencecah 6 months. Herm...tak sabo mama nak tgk beby kuar... Papa lagilah cayang...sure habis pipi anak mama nih kena terkam dek papa jek yek... Our beby kian rancak bergerak... syok my hubby bile dia turut rasa pe our beby buat. Eh² dia geraklah... aku turut hepy giler... Kadang² dia usik papa dia, baru je papanyer nak rase, dia diam... hehe...pandai... Muah... Mama nak g mamam ngan papa jap...hehe ;)

Oct 11, 2007

Rayer...rayer...rayer


lusa dah raye...

mlm ni 'aku terbang' menuju ke pangkuan suamiku...

si dia menanti ketibaan ku di sana.

harap² cepatlah dia tibe...

jap g nak kuar beli pe yg patot utk family di sana...

hope aku taklah meraung di pagi rayer...waaaaaaaaaa

Oct 7, 2007

Ngantoks

Zzzzz...ngantok + bery² sleepy.
Huarghhh...
poce² xleh ngantok sgt kan beby mama...hehe

Oct 3, 2007

012-2597307

Salam seme...
ade sape2 tau empunyer diri this phone number?
i need to know whatever is...
senang nak kenakan owner ni mcm nih. hehe...tunggulah...
Allah sentiasa ade bg sesiapa teraniaya...


video

Oct 1, 2007

Ponek

Herm...
penat lom hilang...dah terus masuk keje
kembali berpisah wat sementara ngan suami tercinta
mujur sempat masak lala paprik n udang goreng telur utk sidia
1st time cube tau...trylah...yummy
aku yg tak pernah jamah lala mcm tersyok sket...
alhamdulillah dia suke...

Sep 17, 2007

Anehnya hidup berasingan...

BILA TERASA RINDU...aku amat merindui dia...
bila ye akan dapat BERSAMAMU sebagaimana orang lain
DARI SINAR MATA mu dapat ku tau kita sama-sama bagaikan
SIANG TERBAYANG MALAM MERINDU...

Sesungguhnya KAU YANG KU SAYANG...
BISAKAH kita sentiasa begini...
Sesungguhnya KU TAK BISA untuk bertahan dari terus
SEPI TANPA CINTAMU...sayang
Ku TAK RELA BERPISAH DARIMU...
Dirimu sentiasa BUATKU TERSENYUM...

EVERYDAY I LOVE YOU...honey
SOMETIMES, i'm cry cause i'm gonna MISSING YOU...
I CAN'T SMILE WITHOUT YOU darling...
I STILL need you
I still care about you
Though everything's been said and done
I still feel you AND our becoming baby also
Like I'm right beside you

U're always in MY HEART,
Always RAISE ME UP in everything i will do,

Don't TAKE MY BREATH AWAY but take it always in ur breath, ur heart n and your soul...
I ALWAYS LOVE YOU FOREVER N EVER...

...dedication for my lovely hubby...Azwa bin Abdul Aziz...muaksss...

Sep 16, 2007

Bila Terasa Rindu

Bila Terasa Rindu...
Apa agaknya khabarmu di sana?
Di sini ku sedang dibelenggu rindu
Beginikah rasa seksa perpisahan
Sungguh anehnya hidup berasingan
Hati terasa bagai tertinggal di situ
Meskipun tubuh dah jauh beribu batu
Sesaat seperti tahun lamanya
Semasa kau tiada
Apa yang terdaya…
Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh
Jauh sekali hidup di sini berbeza
Beribu kali lagi ku selesa di sana
Tak sabar menantikan detik kepulangan
Namun hingga itu
Apa yang termampu…
Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh
Terlintas di fikiran untuk meminggirkan saja
Semua pencarian di sini
Tetapi ini sebahagian dari pengorbanan

i miss u a lot... abang cayang...

Sep 9, 2007

I'm bored

salam
i'm feel so sleepy today...
tired coz yesterday i'm involved in Kembara Pusaka...
pergh...
Zzzzz...dahlah ramai staff cuti hr nih...
Demi raya, aku sanggup membasikan cuti ku yg sekecil cume jumlahnye lagi...
Jumpa lg ya...;)

Makluman Kepada DISTURBER yang gemar ANNOYING.

Penafian @ Pemberitahuan...

Makluman kepada semua

PEMBACA SETIA saya (kalau adalah. Hehe) n also my SILENT READER (yelah dah xboleh nak ganggu i guna anonymous kat commentkan, so terpaksalah DECIDE jd silent reader jek, huhu... so good luck too lah yer. Selagi rase panjang umur nak mengganggu hidup orang. OBSERVElah selagi MAMPU n jgn sampai bahankan saya. So, sure x takutkan jika diri anda xsempat pohon MAAF) n also yang menganggap diri kerdil saya ni sebagai MUSUH kepada diri anda sendiri, yang bahawasanya…

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan – nad Blog ini tidak boleh ditiru mahupun diplagiat, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Tuan Empunyer Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan - nad.

Juga dimaklumkan dan diperingatkan sekali lagi bahawa apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi seperti mencanang perkara yang tidak baik, buruk, memalukan, mengaibkan berkenaan perihal diri saya juga seluruh keluarga kaum kerabat saya di blog kepunyaan anda (termasuk laman sosial yang lain), sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik (media elektronik) termasuk di media massa, adalah melakukan suatu kesalahan, TINDAKAN BOLEH DIAMBIL mengikut akta

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. If terasa DIVA n BERKUASA sgt nak menganggu n mencuba sesuatu yang membuatkan saya tak akan sesekali menimbangtara untuk mengambil TINDAKAN terhadap anda, dipersilakan. If you are PLAYING FOR KEEPS, so, pleased. I will do a same thing. So, good luck!

Sesungguhnya, setiap gerak geri buruk anda yang cuba bersikap

PENGGANGGU boleh dikesan secara terus. Harap Maklum n beware.

\('c*)v :: Peace no war n

u ollsss.

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...