FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Nov 16, 2009

Let's cheer up the day.



Boss: Where were you born?
Sardar: India ..
Boss: which part?
Sardar: What 'which part'? Whole body was born in India .


Sardar were fixing a bomb in a car.
Sardar 1: What would you do if the bomb
explodes while fixing.
Sardar 2: Dont worry, I have one more.


Sardar: What is the name of your car?
Lady: I forgot the name, but is starts with 'T'.
Sardar: Oh, what a strange car, starts with Tea. All cars that I know start with petrol.


Sardar joined new job. 1st day he worked till late evening on the computer. Boss was happy and asked what you did till evening.
Sardar: Keyboard alphabets were not in order sir, so I made it sequencely..


Museum Administrator: U stupid..That's a 500-year-old statue u've broken!!
Sardar: Thanks God!!! I thought it was a new one..

At the scene of an accident a man was crying: O God!! I have lost my hand, oh!!
Sardar: Control yourself sir.. Don't cry.. See that man. he has lost his head. Is he crying?


Sardar: U cheated me.
Shopkeeper: No, I sold a good radio to u.
Sardar: Radio label shows Made in Japan but radio says this is ""All India Radio! """


NOW THE LAST TWO ULTIMATE :
In an interview, Interviewer: How does an electric motor run?
Sardar: Dhhuuuurrrrrrrrrr.....Dhhuuuurrrrrrrr......
Inteviewer Shouts: Stop it !!!!!
Sardar: Dhhuuuurrrrrr.. dhup dhup dhup dhup...... Stop ready sir..


Tourist: Whose skeleton is that?
Sardar: An old king's skeleton.
Tourist: Who's that smaller skeleton next to it?
Sardar: That was same king's skeleton when he was a child .

Nov 15, 2009

Nov 12, 2009

Gedebushhhhhhhhhhhhh...accident...

Kelmarin...aku sgt sebok...harus di situ menyebut " S.E.B.O.K "...ye anak²...koyal Key Ell...huhu...pagi aku g setup sumthing about my work @ sumwhere...so blk opis dah kat kol 1.05 minit...siap ingat masa lagi di situ...terus aku mintak tulun diorng drop aku kat baby i lah...u know...thanks yer diorang tu...(xperlu disebut disini...xmasuk exam)...

Masuk je ke rumah nanny anakku selepas bg salam yer...anakku, Aisya Qistina merengek n mcm nak mengamok n mcm sumthing xkena...nape neh...Uminye yakni pengasuhnye...memberitahu bhw anakku meragam coz nak susu...wahai pembaca di luar sana...kini anakku x lagi mahu meminum susu botol biarpun dipam berbotol²...please jgn buruk sangka terhadap pengasuh anakku yang sungguh baik...Alhamdulillah...terima kasih Allah kerana menemukan kami untuk kesejahteraan Aisya Qistina...

Berbalik pd story td ye...sedang enak anakku minum susu...hensetku berbunyi...

" Assalamualaikumm abang...", ucapku...
" Abang accidentlah yang...",
" Apa?", sedikit koyal mcm drama sinetron di situ...hahah...
" Katne, ngan ape, abang ok x? ", bertubi² persoalan keluar dr bibirku...pergh...mcm novel kanak² plak...

Boraknyer borak n settle pe yg patot, umi pd anakku menawarkan khidmat teponnyer utk menelefon bapakku utk meminta tulun coz i have no credit...hehethanks umi...chop!...adakah anakku merengek xpepasal coz peristiwa ini? ataupun ianya hanya suratan atau kebetulan?...mcm title lagu di situ...hehe

" Salam papa, mintak tulun, my hubby accident...leh dok papa tulun kat sekian²...",
citeku cemas... mau tau enggak apa bapak ku jawab?

" bleh je tp papa kan dok leh tgk org accident... " waaaaaaaaaaa...itu sudah dimaklum bahawa beliau akan pengsan n berpinar² matanya bila melihat kelibat blood...u know what i mean?...hehe...

So...at last...seme is settle down...sib baik bapak² polisi menyarankan hubbyku supaya cepat membuat report yg sepatutnya, b4 ade lawyer di luar sana mahu menghantar surat cinta...so report tersebut perlulah menceritakan cerita yang sebetulnya...n motif di sini, jgn kesiankan kat org yg selalu nak amik kesempatan kat kita even sudah terang lg bersuluh beliau bersalah...ade paham?

dah...its time to work...work...n work...nnt aku paste gambo eak...dadada...

Nov 11, 2009

Kejadian Manusia...syahdu n renungkan...



" Maha Besar Kuasa Allah s.w.t...."

Nov 9, 2009

Arghhhhhhhhhhhh...nape xtopup if stok dah habesss...

Aku frust lah...weekend br neh...aku mencari sumthing yg berbaloi-baloi for my diet... dr mall smpi small market aku cr...tp xdelah...rate² bila aku tanye...diorng angkat kening...mcm xpernah dgr n xpernah jumpa pe aku tanye...what the tuuutttttt eak... should be alertlah korang neh...

Yesterday, after work...aku ajak my hubby n my little princess g mencari. The 1st thing, aku mencari nestum for my baby...sikalang dia tak mo menyusu botol lah even aku dah pam berbotol²... Puting botol pon dah 5x tukar tau...haiya...camne mama nak travel jejauh neh sayang mama? heheh

So, pas aku menyelesaikan soal pemakanan anakku, aku terus mencari pe yg aku nak...alah...xde...ishhh...xleh jadik neh. so, aku try kenen suami aku...

" bang, jom kite g mall sebelah nak? jomlah... ", aku berkata dengan lembut...haha poyos...

" jomlah ", sepatah dia menjawab. muka nmpk mcm seposen jek tuh. terus aku psiko...
" xpelah kalau abg dah lapor, kita blk jelah ", nada ku maintain ye semek² n awang² di luar sana. heheh...

" xpelah, beli itu je kan? ", ujarnyer. lantas kami bergerak. gerak² gerabak...hahah...

sampai je aku terus mencari...hehe jumpa. tp advertisement jek...barangnyer mana...Arghhhhhhhhhhhh...nape xtopup if stok dah habesss...(itu tajuk entry aku for today yer...hehe)...

La...korang nak tau ke pe dia? ni haaa.........



Krunch your way to a healthier start.

It’s rude to eat with your mouth open. But it can be loud and fun with Munchy’s Krunch! Choose from the natural goodness of oats, to multigrain or vitamin packed sustenance for the health-conscious, we’ve combined the best of both worlds – tastiness and wholesomeness – into every Munchy’s Krunch cracker. It’s simply irresistible to eat this healthy snack with your mouth close. Now, it’s OK to Krunch anytime and you can give your jaws the much-needed workout with Munchy’s Krunch!


sedap wooooooooo...aku dulu elergik ngan oat leh plak makan pure oat tuh...pe lagi biskut neh...nikmat Allahkan? aku suka yg blackcurrant & strawberry...nak try yg chuncky hazelnut n dark chocolate tp tulah...non stock...baeeeeeeekkkkkkkkk utk diet...huhu...

Nov 2, 2009

Sape leh tolong aku...

Aku busan sudah...BUSAN you know what the meaning of BUSAN?...i am busan my office condition, circumstances n setime dengannyer... i need a new job...help meeeeeeeee...haha (ape, ingat senang ke nak cr keje skrang? )

BTW...what the problem is... aku dah xtau what the best i should do... report dah buat, keje dah buat...pe lagi xkena neh? nak terbaik sokmo...pe kate wat sendiri...sure BAEEEEEEEEEEEEEEKKKKKKKKK punye nyahhhh...

If nak tau even korang xnak tau...semalam saat permulaan tido aku diganggu oleh bayangan seseorang yg owez mencari pasal ngan aku di opis...shioooooootttttttt seh...

nak tau saper? hehe...dia adalah bantal golek...hahaha

Ahhh...persetankan...apa yg penting...KERJASAMA!!! hahaha (aku dah giler separuh...)

Makluman Kepada DISTURBER yang gemar ANNOYING.

Penafian @ Pemberitahuan...

Makluman kepada semua

PEMBACA SETIA saya (kalau adalah. Hehe) n also my SILENT READER (yelah dah xboleh nak ganggu i guna anonymous kat commentkan, so terpaksalah DECIDE jd silent reader jek, huhu... so good luck too lah yer. Selagi rase panjang umur nak mengganggu hidup orang. OBSERVElah selagi MAMPU n jgn sampai bahankan saya. So, sure x takutkan jika diri anda xsempat pohon MAAF) n also yang menganggap diri kerdil saya ni sebagai MUSUH kepada diri anda sendiri, yang bahawasanya…

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan – nad Blog ini tidak boleh ditiru mahupun diplagiat, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Tuan Empunyer Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan - nad.

Juga dimaklumkan dan diperingatkan sekali lagi bahawa apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi seperti mencanang perkara yang tidak baik, buruk, memalukan, mengaibkan berkenaan perihal diri saya juga seluruh keluarga kaum kerabat saya di blog kepunyaan anda (termasuk laman sosial yang lain), sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik (media elektronik) termasuk di media massa, adalah melakukan suatu kesalahan, TINDAKAN BOLEH DIAMBIL mengikut akta

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. If terasa DIVA n BERKUASA sgt nak menganggu n mencuba sesuatu yang membuatkan saya tak akan sesekali menimbangtara untuk mengambil TINDAKAN terhadap anda, dipersilakan. If you are PLAYING FOR KEEPS, so, pleased. I will do a same thing. So, good luck!

Sesungguhnya, setiap gerak geri buruk anda yang cuba bersikap

PENGGANGGU boleh dikesan secara terus. Harap Maklum n beware.

\('c*)v :: Peace no war n

u ollsss.

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...