FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Oct 6, 2011

Blaja make up dengan Mr Hubby

Assalamualaikum wbt

Alkisah bermula bila saya dah 30-an neh baru berjinak² nak menjaga muka mengikut step yang btol. Di mana b4 this saya cukup sekadar mencuci. mencream dan kekadang memask dan menscrub. Sudah agak lama x ke facial even baru beberapa kali. Choi di situ.

Saya tertarik dengan produk oleh bloggers yang boleh dikatakan famous jugak yakni Lynna Shaari. Produk ni ade 3 step. Mencuci, Toner n Cream. Saya baru seminggu cuba. So, jangan nak cuba menayang gambo segala yer. Heheh.

Nilah produknye. Ade toner. B4 this saya xberapa suke pakai toner. Ade skali saya pernah pakai toner time secondary school dulu tapi xsesuwei di mana kulit muka saya jadi perit dan menyakitkan. So, since that day, i tak pakai toner. Just pakai Biore scrub n fair n lovely. Skarang pakai sabun papaya plus scrub untuk seminggu 2x then cream fair n lovely. Bertahun dah pakai fair n lovely ni since form 3.

Skrang je baru nak berjinak ngan produk lain. Saya ni jenis payah nak cuba produk skin baru kecuali datangnye gerak hati baru besar hati nak mencuba.

Berbalik pada kisah toner, lepas dpt produk dari Lynna Shaari neh. Saya mule pening. Camne step nak pakaikan. Last, co choice msg adik segala. So tau step.

Tapikan...

Tapi

Ade tapi...

Saya yang tengah pening nak tau camne nak apply this product neh, dok membebel sesorg pasal toner neh tetiba Mr hubby yang syok tgk tv leh menyampuk.

" Alah, Yang, pakai je toner cam pakai toner printer ". Saya yang tengah pusing kepala leh stop belek tgk that product. Nak marah cam lawak. Cantek kan suami i punya tips nak pakai make up. Ape daah.

Last, bantai ketawa je kat situ.

Ape punye idealah.


Hello cik abang, saya wat semua neh untuk awak je tau.Akhirnya, dapat gak tau cara btol nak pakai. Tq tokey Lynna Shaari.

Makluman Kepada DISTURBER yang gemar ANNOYING.

Penafian @ Pemberitahuan...

Makluman kepada semua

PEMBACA SETIA saya (kalau adalah. Hehe) n also my SILENT READER (yelah dah xboleh nak ganggu i guna anonymous kat commentkan, so terpaksalah DECIDE jd silent reader jek, huhu... so good luck too lah yer. Selagi rase panjang umur nak mengganggu hidup orang. OBSERVElah selagi MAMPU n jgn sampai bahankan saya. So, sure x takutkan jika diri anda xsempat pohon MAAF) n also yang menganggap diri kerdil saya ni sebagai MUSUH kepada diri anda sendiri, yang bahawasanya…

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan – nad Blog ini tidak boleh ditiru mahupun diplagiat, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Tuan Empunyer Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan - nad.

Juga dimaklumkan dan diperingatkan sekali lagi bahawa apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi seperti mencanang perkara yang tidak baik, buruk, memalukan, mengaibkan berkenaan perihal diri saya juga seluruh keluarga kaum kerabat saya di blog kepunyaan anda (termasuk laman sosial yang lain), sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik (media elektronik) termasuk di media massa, adalah melakukan suatu kesalahan, TINDAKAN BOLEH DIAMBIL mengikut akta

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. If terasa DIVA n BERKUASA sgt nak menganggu n mencuba sesuatu yang membuatkan saya tak akan sesekali menimbangtara untuk mengambil TINDAKAN terhadap anda, dipersilakan. If you are PLAYING FOR KEEPS, so, pleased. I will do a same thing. So, good luck!

Sesungguhnya, setiap gerak geri buruk anda yang cuba bersikap

PENGGANGGU boleh dikesan secara terus. Harap Maklum n beware.

\('c*)v :: Peace no war n

u ollsss.

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...