FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Jul 24, 2011

Testing

Testing one, two, three...

Jul 21, 2011

Apa yang jadi pada akaun facebook kita selepas kita mati?

Assalamualaikum wbt...

Pernah terfikir tak ngan tajuk entry di atas? Jujur saya katakan. Saya PERNAH terfikir. Since lately. Bila fb dah mula membosankan saya dengan status yang kekadang menjelikkan, membanggakan, malah kita marah seseorang MENEGUR kita, perihal kita sampaikan boleh kita menganggap insan yang MENEGUR, MENGINGATI KITA sebagai bzbody? What the tut...

Xbleh nak beza ke antara teguran, kekepohan di antaranya? If rase DUNIA ANA YANG PUNYA, kenapa masih perlukan MANUSIA lain untuk bersama berganding bahu meluah segala? Kenapa masih perlukan laman sosial lagi kalau dah rasa diri tu DIVA sgt? Adakah peranan keluarga hanya sipi-sipi bg kita. Sampai masa dah TERKENA batang hidung dah merasa perit menanggung barulah sebok mencari ibu bapa dan sanggup melutut segala ponon keampunan?. Semua benda nak laung kat FB? Pohon simpati.

Adakah hanya FB, Twitter, Blog yang faham hati nurani anda? Oh, hanya teman di FB, Twitter n so on yang memahami hatiku. Yeah... yeah... yeah... #TDDMKA.

Of courselah memahami sebab susunan ayat pada status kita bagaikan madah pujangga. Sehinggakan status yang seakan menunjukkan kita kuat, kita boleh buat semuanya, kita tahu apa yang nak adalah menceritakan sebaliknya. Banyak kali saya perasan. Konon, kita tahu apa yang kita mahu, kita tahu apa kita buat, kita dah besar and tahu yang mana baik dan salah. Tapiiiiiiiiii, hakikatnya WE R NOTHING. Kita sebenarnya confuse saat dan tika itu. Apa keputusan yang harus dan patut kita buat. Dek kerana sifat SELLFISH merajai diri, terus pandangan insan lain malah family sendiri ditolak ke tepi.

Untuk makluman, saya bukan BAGUS sgt pun nak berceramah kat sini. Cuma, saya tidak mahu apa yang pernah saya alami, terjadi kepada anda. Baik kepada family saya, anak-anak saya, rakan taulan sahabat baik saya, sanak saudara saya, anda dan semua readers malah yang ADA MENGANGGAP SAYA AS SWEET ENEMY (dialah sgt) yang disayangi dan dilindungi Allah sekalian.

Tepuk dada tanya iman. Tanya selera, HABIS nantikannyepun.

Btw... lets we all together² RENUNGkan...