FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Followers

Jan 3, 2013

That i am pregnant?

Assalamualaikum wbt...

Aha, jom ucap congrats reramai kat i. Ehe. Mana idoknya, 2nd day of Jan 2013, early in the morning, i woke up at 4.30am. Felt so dizzy n i'll try to be cool but no to longlah.

Senanya, saya tak solat Isyak lagi time tu so plan nak bgn awal pagi n solatlah. Dah ngantok sgt. Tapi time tido tak serehat mana coz kepala dok asyik pk yg bebukan. Dahlah pening esok paginya nak inform apa kat Pengarah. Yelah ada perjumpaan dengan Pengarah. So, excited punye pasal tido pun tak semengah. Moral of the story is, b4 tido even ko nak nap ke ape, tunai lah solat dulu. Tido pun asyik terjaga n otak tak rest sepenuhnya sbb tanggungajawab kat Yang Maha Esa tertangguh lagi.

Tepat 4.30 pagi bangun n tunai solat Isyak. Then tengok jam awal lagi, mcm nak sambung tido blk coz kepala dah start berpusing. Tu pun lepas layan sudoku jap kat henset my hubby sambil mengecas. Tak tau nak wat pe n nak msk breakfast awal sgt plus takut tercongok makhluk seram kat tingkap dapur terus saya sambung tido. Dasa penakut. Pusing sana, pusing sini cuba lelap tp taknak n last² bgn jam 5.30 or 5.45 camtu n terus wat sarapan nasi goreng ikan bilis kegemaran anak. Boleh my FIL sarapan sekali.

Sedia itu ini sambil wat tak layan dengan kepeningan yang tahap melampau teruslah start menumis. Bila dah kecenggggggggggg n bau ketumisan itu menyerlah dan tidak semena, terasa loya di tekak. Menggila loyanya. Tutup api dapur terus ke toilet dan uwekkkkkkkkkkkkk. Tak kuar apa. Huh, sambung blk masak. Mr hubby dah tersengih n tanye kenapa i muntah. Uhu, surprise². 

Selesai masak, masuk blk toilet untuk bersihkan diri, sekali lagi saya termuntah. Just kuar air n bendasing. Huh, pening usah cakaplah. Pas siap Subuh semua, terus fitam atas katil. Ditambah kesejukan dan mintak simpati mr hubby tolong urutkan kepala.

Dalam dok pening dah terlupa nak text ketua sektor utk maklum mc. Just sempat bgtau anak buah jek. Tupun takleh nak wakilkan saya utk masuk meeting tersebut. Nasib badan. Memang takleh nak wat ape. 

Try baring n nak tidurkan diri tap still cannot. Around 10.30 pagi camtu perut memulas. Alah, dia nak start dah ceriesberies. Fuh. Tak tahan text my hubby n siap² terus ke klinik. 

Klinik pertama tu ramai org. 2nd alhamdulillah, tggl sorang dua jek. Bila nama dipanggil, terus bgtau simptom yang melanda yakni muntah dan pening². Soalan pertama yang diajukan kpd saya adalah... awak pregnant ker? Saya tersenyum n jawab eh, taklah. Doktor mcm tkt tersalah bg ubat terus check my last period n saya bgtau mungkin saya tersilap makan coz tetiba jek termuntah kan. Kalau preggy ni lain sket simptom² dia. Dan doktor check temperature. Katanya saya demam. Oh, demam ke. Biasa bila dah temperature dah 40, barulah sy perasan yang saya adalah demam. Then check kerongkong n aaaaaaaaaaa, wahhhhhhh, banyaknye tonsil. Gulp. No wonderlah, 2 days b4 tekak saya dah rase lain macam. Ke arah ke'Ella'an gitu. Bgtau juga doktor yang perut memulas n ceriesberies semua so i got 5 days mc eh just 1 day mc.

So, resultnya saya adalah food poisoning. Blom rezeki Aisya nak dapat adik. Doakan ek. Thanks. 1st time kena camni.

So, blk umah telan ubat n get rest. Makan pun still nak termuntah n ceriesberies. Uh, tengah menaip ni pun sekejap stop coz hr ni dah jadi penghuni tegar jamban 404. Ahaks.

Well, tata from now. Happy weekend.

Oklah, tadi gi maxis center jap utk silau pe yg patot. Heheh. Nnt kita story mory lagik.






Yang benar, benar dan benar-benar, benar... 
♥♥♥ T.E.F.i.N ♥♥♥


Yang benar, benar dan benar-benar, benar... ♥♥♥ T.E.F.i.N ♥♥♥

No comments:

Post a Comment

Thanks buddy and anonymous also...

Makluman Kepada DISTURBER yang gemar ANNOYING.

Penafian @ Pemberitahuan...

Makluman kepada semua

PEMBACA SETIA saya (kalau adalah. Hehe) n also my SILENT READER (yelah dah xboleh nak ganggu i guna anonymous kat commentkan, so terpaksalah DECIDE jd silent reader jek, huhu... so good luck too lah yer. Selagi rase panjang umur nak mengganggu hidup orang. OBSERVElah selagi MAMPU n jgn sampai bahankan saya. So, sure x takutkan jika diri anda xsempat pohon MAAF) n also yang menganggap diri kerdil saya ni sebagai MUSUH kepada diri anda sendiri, yang bahawasanya…

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan – nad Blog ini tidak boleh ditiru mahupun diplagiat, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Tuan Empunyer Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan - nad.

Juga dimaklumkan dan diperingatkan sekali lagi bahawa apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi seperti mencanang perkara yang tidak baik, buruk, memalukan, mengaibkan berkenaan perihal diri saya juga seluruh keluarga kaum kerabat saya di blog kepunyaan anda (termasuk laman sosial yang lain), sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik (media elektronik) termasuk di media massa, adalah melakukan suatu kesalahan, TINDAKAN BOLEH DIAMBIL mengikut akta

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. If terasa DIVA n BERKUASA sgt nak menganggu n mencuba sesuatu yang membuatkan saya tak akan sesekali menimbangtara untuk mengambil TINDAKAN terhadap anda, dipersilakan. If you are PLAYING FOR KEEPS, so, pleased. I will do a same thing. So, good luck!

Sesungguhnya, setiap gerak geri buruk anda yang cuba bersikap

PENGGANGGU boleh dikesan secara terus. Harap Maklum n beware.

\('c*)v :: Peace no war n

u ollsss.

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...