FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Mar 12, 2012

Telenovela menyerangggggggggggggg

Assalamualaikum dear...

Glasias kerana sudi membaca blog picisan ini.

Sebut pasal telenovela, saya tersenyum sendiri. Time study dulu, sgt prejudis dengan telenovela. Lagilah skrg ni bila tngk oh yeah suka sgt wat aksi telenovela. Cth time scene terkejut, startlah cameraman shoot aksi kekejutan itew. siap fokus dekat jauh berulang kalikan. music background bagai. haha.

So, pe sy nak ceghita ni telenovela kembali membuatkan saya jatuh cinta.

Lepas bercuti selama seminggu di Kedah, saya terus melayani this drama yg bersiaran di Astro Bella. Mula tuh tak layan sgt tp dek takde ceghita, lantak jelah.

Actually, saya amik cuti isnin n selasa tu jek. Time Negeri Terengganu cuti umum on 4 mac tukan. Tetiba nak dijadikan cerita, bleh plak terkena virus jangkitan sakit mata dr anak saya. merah je mata mak. kebetulan isnin to dah otw blk terengganu terus ke klinik n alhamdulillah dapat mc. Hampir seminggulah mak cuti. So, layanlah telenovella kat AstroBella tuh.

Ehem, saya teruja nak tengok kesinambungan dua drama. Sebetulnya, drama ni berturutan sambungnya. Start kol 2.00pm - 3.00pm then siri lain plak jam 3.00pm - 4.00pm.

Pilihan saya adalah...



Berkisarkan

Pobre Diabla Daniela

Daniela dan Santiago bertemu secara tidak sengaja lalu jatuh cinta antara satu sama lain. Daniela merupakan seorang pemberontak dan pejuang, yang telah dibesarkan dalam satu daerah yang paling miskin di bandar, manakala Santiago pula adalah seorang anak jutawan, seorang lelaki muda yang tidak mempunyai hala tuju dalam hidupnya. Kisah percintaan mereka penuh dengan kesukaran dan halangan disebabkan hubungan mereka mendapat tentangan dari keluarga bukan sahaja kerana perbezaan status sosial tetapi kerana tragedi yang pernah berlaku pada masa lalu.

Dua puluh tahun lalu, ibu Daniela telah dibunuh dengan kejam disebabkan bapa Santiago. Di sebalik semua halangan dan rintangan Daniela telah berkahwin dengan Santiago. Tetapi bekas teman wanita Santiago tidak berputus asa sebaliknya dia berhasrat untuk memusnahkan perkahwinan mereka. Santiago telah meninggalkan Daniela untuk ke Amerika Syarikat. Tetapi Daniela tidak bersendirian sebaliknya dia telah hamil. Dia telah membesarkan anak kembarnya walaupun tanpa suami untuk menunjukkan kepada Santiago kesilapan yang telah dia lakukan.


Jeng-jeng, penuh teka-teki this drama kan. Kesiannya, Santiago tinggalkan Daniela nih. Its to bad, cruel. huh!.

This drama mula bersiaran pada hari Isnin-Khamis pada jam 1.00pm. Jgn risau, siaran ulangan pastin ade. Kan ulangan sudah sinonim ngan astro. opsss. hehe

Programme Guide for this drama ada di sini


So, drama kedua is...