FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Mar 1, 2011

CCM - Off To Star Hill Part 2.

Assalamualaikum anak².

Kita berjumpa lagi di dalam segment Star Hill n nop Star Wars or Twinkle² Little Star. Hehe.

Dekat mana kita hr tuh. Dekat sini if berminat nak tahu citer awal.

Ok, let's check it out.

On the way to KL n nak masuk daerah Kemaman, Mr Hubby on aircond keta. tak sampai sejam camtuh, kereta tersedu-sedan. ayok. Cuaca adalah sangat panas tp alhamdulillah, angin bayu dr pantai yg sepoi-sepoi bahasa ibunda melegakan kami.

So safety 1stlah kan, Mr Hubby stop for a while kat Pantai Kemasek untuk merehatkan minda Wira kami. eceh.



Time tu saya tgh breastfeed Qisya dlm Wira kami. Lena dia tido even panas. Syukur dia cukup sabar. Kesian takut Qisya xtahan.

Kami istirehat seketika. Wah, angin cukup mendamaikan. Nikmatnya. Bayangkan even xleh nak dibayangkan.

Seronok Qisya sambil melayan keropok. Suka bangat sama keropok. Shodap. Nak? Meh sini.

Puas berehat dan melepaskan segala duduk perkara yang perlu dilepas, kakakaka, kami bertolak ke Kl dan singgah sebentar menunaikan solat dan menternak lemak di R n R Temerloh.

Mr Hubby n Qisya sempat mandi, mamanya? ouh, better bermandi manda di Corona Inn nant (berlagak sehhhhhh).

Lebih kurang 6.00++ pm ++, alhamdulillah, kami selamat sampai di bumi KL. Owh no, jamebon. Waktu puncak.

Masuk je area KL, pon...pon... pin...pin... pun...pun... Kat Terengganu, payah giler nak dengar hon. Haha, eceh, cam xbiasa keje Kl Lumpo kan? heheh ketawa jahat.

Tiba di area Bukit Bintang, melilau mencari kelibat Inn.

Akhirnya, puas round satu BB dengan menikmati keindahan Hentian Bas Puduraya (menikmati tak tahan tuh) yang sgt ekslusif itu (alah, nape time saya study dulu x dinaiktaraf, leh gak merasa hentian baru. ececece),


kami selamat sampai di Coronna Inn, Bukit Bintang. Check in semua n angkut semua itu barang yg sangat banyak utk 4d 3n. Ouwh, so tired.

Siap n selesai semua, kami berehat n tidoooooooooo.


p/s : picca hasil google.

2 comments:

  1. salam blog ini sudah dipaut dalam my blog list II

    ReplyDelete
  2. hehe tq bro. sudilah jenguk lagi.

    ReplyDelete

Thanks buddy and anonymous also...

Makluman Kepada DISTURBER yang gemar ANNOYING.

Penafian @ Pemberitahuan...

Makluman kepada semua

PEMBACA SETIA saya (kalau adalah. Hehe) n also my SILENT READER (yelah dah xboleh nak ganggu i guna anonymous kat commentkan, so terpaksalah DECIDE jd silent reader jek, huhu... so good luck too lah yer. Selagi rase panjang umur nak mengganggu hidup orang. OBSERVElah selagi MAMPU n jgn sampai bahankan saya. So, sure x takutkan jika diri anda xsempat pohon MAAF) n also yang menganggap diri kerdil saya ni sebagai MUSUH kepada diri anda sendiri, yang bahawasanya…

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan – nad Blog ini tidak boleh ditiru mahupun diplagiat, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Tuan Empunyer Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan - nad.

Juga dimaklumkan dan diperingatkan sekali lagi bahawa apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi seperti mencanang perkara yang tidak baik, buruk, memalukan, mengaibkan berkenaan perihal diri saya juga seluruh keluarga kaum kerabat saya di blog kepunyaan anda (termasuk laman sosial yang lain), sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik (media elektronik) termasuk di media massa, adalah melakukan suatu kesalahan, TINDAKAN BOLEH DIAMBIL mengikut akta

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. If terasa DIVA n BERKUASA sgt nak menganggu n mencuba sesuatu yang membuatkan saya tak akan sesekali menimbangtara untuk mengambil TINDAKAN terhadap anda, dipersilakan. If you are PLAYING FOR KEEPS, so, pleased. I will do a same thing. So, good luck!

Sesungguhnya, setiap gerak geri buruk anda yang cuba bersikap

PENGGANGGU boleh dikesan secara terus. Harap Maklum n beware.

\('c*)v :: Peace no war n

u ollsss.

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...