FEEL FREE TO CLICK MY NUFFNANG YER...TQVM :)

Jul 5, 2010

JOM JOIN GIVE AWAY RUSIA & MESIR

Hari ini saya masih berkursus. B4 kursus flash neh start, as usual kenalah semak-menyemak blog hatiku dulu. 1st tgk follower n shout mix... wehhhhhhhhh...ade org jauh sudi menjengah blog sayalah... so touching... thank to kEYRi & AtiQaH. cantik blog mereka.


u oll nmpk tak pengunjung bernama keyri tuh

btw, saya ade menerima jemputan dr mereka untuk turut serta memeriahkan selection mereka dalam GIVE AWAY RUSIA & MESIR yang amat bermurah hati utk menghadiahkan Give Away kepada 10 blogger bertuah (adakah saya antara top 10 tersebut? arghhh...layakkah atau sekadar berperasaan perasan?...kakaka... sudah berasa begitu bertuah kerana dijemput untuk join selection neh... diva ke saya nak dijemput bagai? kakaka...blink² my eyes...terima kasih yer kEYRi & AtiQaH.)
Ni 1st time saya menjengah blog mereka. Idea menarik wat blog usahasama bersama. mengukuhkan lagi ikatan cinta antara benua (saya baru tahu ker??? ayokkk)...ewahhh... saya suke menjengah blog para perantau. minat membaca kisah para perantau di tempat orang. teringin pergi tp rezeki belum ade. Insya-Allah, akan tiba satu hari nnt.

erm, Give Away memberi pada blogger yang bertuah untuk membuat pilihan samada nak ole-ole tersebut didatangkan khas dr Rusia or Mesir? Anda rase? Nak from Rusia boleh? Kenapa saya pilih Rusia? jeng²... Kerana Rusia ialah negara terbesar di dunia dengan keluasan 17,075,400 km², meliputi hampir dua kali ganda kawasan negara kedua terbesar, Kanada. Rusia mempunyai penduduk ke-8 terbanyak di dunia. Rusia bersempadan dengan Norway, Finland, Estonia, Latvia, Lithuania, Poland, Belarus, Ukraine, Georgia, Azerbaijan, Kazakhstan, China, Mongolia dan Korea Utara (hasil google dr wikipedia...ececece...ade kena mengena ker)...

Last but not least, many thanks sudi menjenguk my blog n i wish both of u memperolehi keputusan yg cemerlang utk final exam yg lepas dan selamat pulang ke bumi Malaysia, tanah tumpah darahmu jua... 1 Malaysiaaaaaaaaaaa (tetibe...)... below adalah empunyer blog yg bermurah hati menganjurkan GIVE AWAY RUSIA & MESIR

ermmm...chakkkkkkkk... jom sesama join...


p/s : "Hye! Saya telah menyertai Jom Join Give Away Rusia & Mesir. Saya sertakan link entry ini (link entry anda) sebagai bukti penyertaan. Jika saya bertuah saya nak hadiah dari (RUSIA @ MESIR ) sebagai hadiah.TQ! (^^,).... jgn lupa tinggalkan komen anda di blog komen mereka tau... saya punyer adalah...

"Hye! Saya telah menyertai Jom Join Give Away Rusia & Mesir. Saya sertakan link entry ini (http://nuruldania.blogspot.com) sebagai bukti penyertaan. Jika saya bertuah saya nak hadiah dari RUSIA sebagai hadiah.TQ! (^^,)...ehe... tq u ollss...

3 comments:

  1. Hye dear! tQ sbb join Give Away Rusia & Mesir. Tnggu keputusan hujung bln Julai nie k. Semoga berjaya! (^^,)v

    ReplyDelete
  2. hye... many thanks for the nice comment...kiki...all the best

    ReplyDelete

Thanks buddy and anonymous also...

Makluman Kepada DISTURBER yang gemar ANNOYING.

Penafian @ Pemberitahuan...

Makluman kepada semua

PEMBACA SETIA saya (kalau adalah. Hehe) n also my SILENT READER (yelah dah xboleh nak ganggu i guna anonymous kat commentkan, so terpaksalah DECIDE jd silent reader jek, huhu... so good luck too lah yer. Selagi rase panjang umur nak mengganggu hidup orang. OBSERVElah selagi MAMPU n jgn sampai bahankan saya. So, sure x takutkan jika diri anda xsempat pohon MAAF) n also yang menganggap diri kerdil saya ni sebagai MUSUH kepada diri anda sendiri, yang bahawasanya…

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan – nad Blog ini tidak boleh ditiru mahupun diplagiat, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Tuan Empunyer Bukan lagi Finger Note's - kini notapuan - nad.

Juga dimaklumkan dan diperingatkan sekali lagi bahawa apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi seperti mencanang perkara yang tidak baik, buruk, memalukan, mengaibkan berkenaan perihal diri saya juga seluruh keluarga kaum kerabat saya di blog kepunyaan anda (termasuk laman sosial yang lain), sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik (media elektronik) termasuk di media massa, adalah melakukan suatu kesalahan, TINDAKAN BOLEH DIAMBIL mengikut akta

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998. If terasa DIVA n BERKUASA sgt nak menganggu n mencuba sesuatu yang membuatkan saya tak akan sesekali menimbangtara untuk mengambil TINDAKAN terhadap anda, dipersilakan. If you are PLAYING FOR KEEPS, so, pleased. I will do a same thing. So, good luck!

Sesungguhnya, setiap gerak geri buruk anda yang cuba bersikap

PENGGANGGU boleh dikesan secara terus. Harap Maklum n beware.

\('c*)v :: Peace no war n

u ollsss.

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...